Beneficiarii Start-up Nation 2017 vor putea începe implementarea proiectelor

Consultanții LONG WAY au participat luni la dezbaterea Start Up Nation Summit de la Cluj-Napoca.
laufer

În cadrul dezbaterii, Ilan Laufer, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a declarat că beneficiarii programului Start-up Nation 2017 vor fi chemați in perioada urmatoare la sediul agențiilor teritoriale în vederea ridicării clauzei suspensive – semnarea actului adițional la Acordul de Finanțare. Aceasta reprezintă următorul pas important înainte de implementarea proiectelor.

Pentru a putea încheia perioada de contractare și a trece la implementarea proiectelor, era necesar să fie aprobate proiectele pe fonduri europene, lucru care s-a îndeplinit de curând. „Aceasta era baza legală, mai întâi trebuia să avem ghidurile aprobate ca să putem să contractăm suma de 500 de milioane de lei din fonduri europene. Lucrul acesta se va întâmpla în decurs de maximum două săptămâni din acest moment. A fost o chestiune de procedură legală ca să putem face acest lucru”, a declarat ministrul, conform Agerpres.ro.

El a menționat că verificările se vor opri la numărul de înregistrare 10.500, pentru a rămâne la finanțare în jur de 8.600 de firme, care se încadrează în bugetul alocat, având în vedere că din cele care au obținut punctaje finanțabile, în urma selecței electronice, vor fi respinse o serie de planuri de afaceri găsite în neregulă.


Publicat la: