Despre noi

Long Way Consultanta Fonduri EuropeneCe ne diferențiază?
Implicare, Responsabilitate, Abordare integrată

Abordare integrată
Răspundem nevoilor tale de investiții, optimizare și eficientizare sau dezvoltare de noi activități cu expertiză în toate domeniile implicate.

Dedicație și implicare
Deoarece afacerea ta are particularitatea și specificul ei, vei beneficia de o atenție deosebita din partea consultanților noștri în realizarea fiecărui proiect. De aceea, peste 90% din proiectele realizate de noi s-au finalizat cu atingerea obiectivelor și a rezultatelor propuse. Ne punem experiența în folosul tău, contribuind astfel la preîntâmpinarea, evitarea și depășirea dificultăților și facilitarea obținerii rezultatelor așteptate.

Responsabilitate și atenție la detalii
Îți propunem o colaborare pe termen lung bazată pe evaluarea obiectivă a proiectelor de dezvoltare, informarea corectă și completă si identificarea de soluții adaptate afacerii tale.”

Proiecte în implementare

Crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricoleservice siteFinanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, submăsura 6.4, avem momentan în implementare proiecte care presupun construirea și echiparea a două service-uri auto:
„Construire service auto parter, birouri P+1Ep, împrejmuire teren, alei pietonale și carosabile, platformă betonată și spații parcare, bazin betonat vidanjabil și branșamente utilități”, proiect ce se desfășoară în Bucov, Prahova, în valoare de 291.897 euro.
„Construire și dotare service autovehicule, racorduri și branșamente utilități”, proiect localizat în Apahida, Cluj, în valoare de 343.170 euro. Ambele proiecte se vor implementa până în luna iulie 2020.

Investiții în plantații pomicolelivada nuci

Proiectul „Înființare livadă de nucifere în sistem ecologic” este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, submăsura 4.1a și se implementează în Chiochiș, Bistrița-Năsăud.
Obiectivul general al proiectului presupune realizarea unei plantații de nuci și alune pe o suprafață de 17.29 ha din care 5 ha cu nuci si 12,29 ha cu aluni.
Proiectul se implementează pe o perioadă de 3 ani și este în valoare de 514.255 euro, cu 90% contribuție publică.

Cercetare și dezvoltare de produse inovative în domeniul ITit code

Proiectul finanțat prin POC IT presupune dezvoltarea produsului TIC Unicornspace, instrument de prototipare, design vizual și generator de cod cu aplicabilitate în sectoarele industrii creative, sănătate și TIC pentru integrarea pe verticală a soluțiilor TIC, acesta fiind implementat de un parteneriat format din două firme cu profil IT din Cluj-Napoca.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni, având o valoare totală de 1 milion euro.

Autobuze electrice pentru clujeni bus electric
Oferim consultanță în management pentru proiectul Primăriei Cluj-Napoca, intitulat ”Înlocuirea vechilor autobuze diesel cu autobuze electrice cu staţii de încărcare”.
Proiectul are o durată de 35 luni și presupune achiziționarea a 10 autobuze electrice și montarea a trei stații de încărcare. Scopul proiectului este de a îmbunătăți transportul public și de a diminua poluarea. Prin implementarea acestui proiect, orașul Cluj-Napoca va fi primul din țară unde vor circula autobuze electrice cu încărcare wireless din anul 2018.

Construire hală și achiziție utilaje pentru desfășurarea activității de construcții utilajele constructii

Beneficiarul proiectului finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, își propune să achiziționeze utilaje pentru construcții și să realizeze o hală pentru gararea acestora. Prin implementarea proiectului se asigură creșterea productivității și competitivității firmei datorită achiziționării unor utilaje conforme cu noile tehnologii.

Proiectul se implementează în județul Bistrița-Năsăud, are termen de finalizare luna august 2019 și presupune o investiție de peste 1.200.000 lei.

Proiecte START UP NATION

Programul Start up Nation a oferit unor antreprenori aflați la început de drum șansa de a-și pune în aplicare ideile. Toți beneficiarii au accesat suma maximă de 200.000 lei.

Câteva exemple de astfel de idei finanțate prin Start up Nation sunt:

  • proiect pentru achiziția de imprimante 3D;
  • proiect pentru achiziția de utilaje pentru imprimarea materialelor textile;
  • trei proiecte pentru achiziția de utilaje pentru fabricarea mobilierului;
  • 2 proiecte pentru achiziția de echipamente pentru dotarea cabinetelor stomatologice;
  • proiect pentru achiziția de echipamente pentru fabricarea produselor cosmetice;
  • proiect pentru achiziția de echipamente pentru croitorie.

 

O serie de proiecte realizate

Investiţii în utilajeFonduri taiare lemnProiectul “Dezvoltarea Doralex Com SRL prin diversificarea activității” s-a implementat cu succes, constând în achiziția unei linii de tăiere-despicare-ambalare automată pentru lemn de foc, a unui excavator pe pneuri și a unui buldoexcavator.
Proiectul în valoare totală de 2.000.000 lei, co-finanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operational Sectorial “Creșterea Competitivității Economice”, s-a derulat în perioada aprilie – octombrie 2015.

“E un lucru grozav să ai o companie precum Long Way care să susţină toate planurile tale de investiții și eficientizare. Colaborăm cu ei de 5 ani, timp în care afacerea noastră a crescut şi şi-a diversificat activitatea.”

Infrastructură ruralăFonduri europene pentru asfaltare si canalizarePentru comuna Suatu, proiectul „Dezvoltarea infrastructurii în comuna Suatu, județul Cluj” a însemnat 5 km de drum, 6.8 km de canalizare, înființarea unui centru after-school și dotarea căminului cultural.
Proiectul, în valoare de 12.000.000 lei a fost finanțat prin Măsura 322 a PNDR, din Fondul European pentru Agricultura și Dezvoltare Rurală.

“Am început un parteneriat cu Long Way în anul 2012. De atunci, comuna noastră a atras fonduri pentru infrastructura rutieră, canalizare și alimentarea cu apă, căminul cultural, centrul after-school și utilajul de deszăpezire. Lista e încă deschisă.”

Infrastructură urbană

Suntem parteneri cu Consiliul Județean Bistrița – Năsăud pentru proiectul “Concept de amenajare, funcționare și revitalizare a unor spații interioare și curții Muzeului Județean Bistrița-Năsăud”, în valoare totală de 6.000.000 lei, care constă în reabilitarea și restaurarea muzeului. Proiectul este finanțat printr-un grant al Spațiului Economic European.

“Ce am apreciat cel mai mult în această colaborare a fost dedicația și implicarea. Echipa Long Way a făcut o prioritate din fiecare apel al nostru, și nu au fost puține.”

Activităţi ale ONG-urilor

Fonduri Europene pentru ONG-uriProiectul “Meriți să zâmbești din nou – Servicii integrate pentru victime ale violenței domestice” a constat în înființarea unui adăpost și a unui centru de consiliere psihologică și juridică pentru victimile violenței domestice, femei și copii. Investiția de 150.000 euro este finanțată din Fondul ONG, prin intermediul granturilor SEE.

“Long Way a fost sprijinul nostru pas cu pas în obținerea de finanțare a unui proiect important pentru societatea clujeană. E tipul de serviciu care îți aduce activitatea asociației la un alt nivel.”

Investiții în microîntreprinderi

Fonduri pentru microintreprinderi pentru produse cosmetice”Dezvoltarea activității de producție produse cosmetice a SC Go Hair SRL” a fost un proiect ce a însemnat achiziția unei linii performante de producție și ambalare de produse cosmetice care a dus la realizarea obiectivului de dezvoltare de produse noi.
Finanțarea de aproape 1.000.000 de lei, obținuta prin Programul Operațional Regional, a acoperit în procent de 100% costurile eligibile ale proiectului, inclusiv TVA-ul.

“Echipa Long Way ne-a oferit tot sprijinul de care am avut nevoie în dezvoltarea activității de producție de produse cosmetice a firmei noastre. Expertiza echipei de consultanți ne-a ajutat să acoperim toate cerințele pentru obținerea finanțării și implementarea proiectului.”

Investiții în IMMFonduri pentru etansari mecaniceCompania Etanșări Grafex a derulat proiectul „Dezvoltarea SC Etanșări Grafex SRL prin creșterea capacității de producție”, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice”.
Valoarea totală a proiectului a fost de 1.500.000 lei. Proiectul s-a implementat în Municipiul Ploiești, pe o durată de 5 luni, și a asigurat dotarea companiei cu un sistem de producţie inovativ şi ecoeficient.

“Am încredințat consultanților LongWay o idee de dezvoltare iar aceștia au avut grijă să se materializeze, au depășit toate piedicile și au dat dovadă de o capacitate impresionantă de a livra rezultate în termenele cerute.”